RFSU Umeå — Umeå

RFSU Umeå vill ha DIG!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

RFSU Umeå söker ordförande, ledamot och valberedning. -

Är du intresserad av sexualpolitik? Tycker du att det är viktigt med en god sexualupplysning? Då borde du engagera dig i RFSU Umeå!


RFSU är en ideell organisation som inte är bunden till ett parti, fackförening eller religiös grupp. Vi arbetar med frågor som berör sexualupplysning och sexualpolitik, i vilket fokuset ligger på en öppen och kunskapsbaserad syn på samlevnads- och sexualfrågor. RFSU Umeå är en växande lokalförening som har grundvärderingar i friheten att vara, välja och njuta. Föreningen söker dig som delar vår uppfattning, som vill och har tid att engagera sig i styrelsearbete.

De poster vi söker är roller inom styrelsen som ordförande och ledamot. Vi letar även efter engagerade individer som vill sköta valberedningen inför kommande styrelseår. Kravet för följande ett förtroendeuppdrag inom RFSU är ett medlemskap i föreningen och det kan du bli här (kostar 150kr/år eller 50kr/år om du är 26 år eller har ekonomiska begränsningar). Vi tror också att du som söker delar våra tre grundvärderingar - friheten att vara, välja och njuta.

Som ordförande förväntas övergripande inblick i alla delar av föreningsverksamhet. Du kommer leda styrelsen och sammankalla styrelsemöten. Det kommer vara din uppgift att vara den främsta kontaktpersonen med övriga RFSU. Du har givetvis även en beslutsfattande roll i styrelsemöten.

Som ledamot sitter du med voteringsrätt i styrelsen, vilket innebär att du deltar vid styrelsemöten och fattar beslut. Under styrelsemöten kan diskussionerna präglas av idéer på medlemsaktiviteter eller vilka projekt som ska prioriteras. Detta är ett perfekt tillfälle för dig som är sugen på att engagera dig i föreningslivet!

 Som valberedningen har du en central och viktig roll. Uppdraget innebär att hitta engagerade kandidater till föreningens styrelse. Styrelsen är de som sedan ska leda föreningens arbete under kommande år och ha det övergripande ansvaret för föreningen. Att se till att det blir bra personer på dessa poster som har tid, kraft och energi att lägga på RFSU är förstås avgörande för föreningens framtid. 

RFSU Umeå finns även på Instagram och Facebook.

Varmt välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Styrelsearbetet pågår från februari 2023 till februari 2024.

När och var sker uppdraget

Lokalföreningens kontor utgår från Umeå men det finns möjligheter att delta digitalt

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen