Backa systerskapet — Stockholm

Utbildningsledare till Backa Systerskapets utbildning, våren 2023

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Är du mellan 19-29 år och känner en längtan att bredda vägen och skapa en positiv förändring för unga som identifierar sig som tjejer?  Då kan du göra en intresseanmälan för att arbeta volontärt som backaledare hos oss!
Du kommer först att få genomgå en kostnadsfri ledarskapsutbildning under 2 heldagar. Under dessa utbildningsdagar så kommer du få en ledarskapsutbildning som innefattar kompetensutveckling inom ledarskap, retorik, konflikthantering, grupprocesser samt backas metoder.

Som Backaledare kommer du, tillsammans med en annan utbildningsledare, utbilda unga i backas metoder en kväll i veckan i ca 5 veckor. Som ledare är du den som inspirerar, lyssnar in och uppmuntrar till den positiva förflyttningen i rummet. 

Rekrytering som utbildningsledare sker löpande så skicka in intresseanmälan så snart du kan!
Ledarskapsutbildningen kommer att hållas Mars, 2023.
 
Om Backa Systerskapet:
Backa grundades 2017 då vi , på Fryshuset, såg en längtan hos unga tjejer och icke-binära att få ta plats, göra sina röster hörda och göra skillnad för sig själv och andra på riktigt. Genom fokusgrupper och intensiva workshops tillsammans med målgrupp fick vi värdefulla riktlinjer kring hur deras tankar, känslor och upplevelser kunde bli grunden till den utbildningen vi har idag. Idag arbetar vi med utbildning och kunskapsspridning om jämställdhet där vi önskar att alla tjejer och icke-binära får ta sin sanna plats och tala sin sanning. Detta gör vi genom att arbeta i grupprocesser och tillsammans medvetengöra strukturer och normer som dominerar samhället. Tillsammans i gruppen uppmuntrar vi individen att växa, ta plats och bryta rådande normer och strukturer.

Vi erbjuder utbildningar för unga tjejer och icke-binära mellan åldern 14-19 år. Efter färdig utbildning så brukar deltagare vilja ha ungdomsdrivna projekt där dem själva bestämmer vad de vill göra och hur dem vill påverka samhället till det bättre. Vi tar också emot uppdrag från företag, organisationer och skolor där vi föreläser om hur just dessa aktörer kan vara en del i backandet.

Sedan år 2017 har Backas metoder spridits nationellt och internationellt i Stockholm, Östra Göinge, Göteborg, Malmö, Borlänge, Nairobi (Kenya) och Dakar (Senegal). Utöver detta har vi flertal projekt som utvecklats av både utbildade backare samt Backaledare.


Minsta åtagande

Uppdraget innefattar: - En helg (Mars, 2023) för ledarskapsutbildning - 5 st utbildningstillfällen ca 2 h / gång. Dessa hålls en gång i vecka under kvällstid.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs i Fryshusets lokaler i Hammarby Sjöstad eller Husby.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara