Nätverket SIP — Växjö

Handledare i praktiskt sommararbete för unga med funktionsnedsättning/språksvaga

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara handledare och utveckla dina ledaregenskaper. Uppdraget är ideellt och genomförs under perioden 17 juni till 5 juli 2024. Du behöver inte vara med alla dagar eller alla veckor.

Under denna period kommer cirka 30 ungdomar till oss för att sommarjobba. De kommer via kommunens ferieprogram. Vissa av ungdomarna har funktionsnedsättning, och vissa är nya i Sverige och håller på att lära sig svenska. För dessa unga är det ofta första gången de är ute och arbetar och får arbetslivserfarenhet.

Våra handledare hjälper ungdomarna att utföra sina arbetsuppgifter. Uppgifterna handlar bland annat om trädgårdsarbete, att bygga till exempel altandäck, utemöbler, att renovera, odla, måla och annat praktiskt arbete. Vi har kunnig personal på plats som instruerar och utbildar både handledare och sommarjobbande unga.

För den som är volontär i denna verksamhet finns en möjlighet att utveckla sig och få erfarenheter inom ledarskap, samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar med särskilda behov.  Det är bra om du kan både svenska och engelska. Du behöver inte har stor erfarenhet av praktiskt arbete, men du behöver ha ett intresse för att arbeta med händerna.

Vi som skapat denna möjlighet för ungdomarna är Nätverket SIP (Samhällsförändring i praktiken). Vi finns i Växjö sedan år 2000, och arbetar med frågor som funktionsnedsättning, arbetsmarknad, internationella frågor, smådjur och hunddagis, samhällsprojekt och mycket mer. I nätverket ingår flera ideella föreningar som Funkibator, Globala Kronoberg, TLC och Öppna kanalen Kronoberg. www.sip.se.
Bilder från tidigare års sommarjobb

När och var sker uppdraget

Under perioden 17 juni till 5 juli 2024. Du behöver inte vara med alla dagar eller alla veckor. Ungdomarna är på plats måndag-fredag klockan 09.00-13.00. Ej midsommarafton. Handledare är på plats 08.30-14.00. Vi håller till i Mästeriet Kreativitetshus, Infanterigatan 10 i Växjö.

Tillgänglighet

Våra lokaler är helt anpassade för personer med funktionsnedsättning. Vår mission är att vara Sveriges mest tillgängliga mötesplats.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Senaste uppdragen

Stadsmissionen, Göteborg

Bli sommarvolontär!

  • Barn och ungdom
  • Ekonomisk/social utsatthet
  • Sommar
Plats Göteborg