Byrån mot Diskriminering i Östergötland — Norrköping

Hjälp oss sprida viktig kunskap och information med hjälp av dina språkkunskaper

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Byrån mot diskriminering i Östergötland är en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer och vi arbetar utifrån Sveriges diskrimineringslag. Både genom att ge kostnadsfri juridisk rådgivning till dig som känner dig utsatt för diskriminering och genom att informera och utbilda om diskriminering och dina skyldigheter och rättigheter. 

I detta arbete söker vi nu volontärer som kan hjälpa till att översätta och skapa text till vårt tryckmaterial och hemsida. De språk vi gärna ser att du talar är arabiska och somaliska men även andra språk kan vara aktuella för översättning. Ditt arbete bidrar till att fler får vetskap om vilket stöd de kan få genom vår verksamhet och ger dem också mer kunskap kring rättigheter och skyldigheter kopplat till diskriminering.

Uppdraget består framförallt av att översätta och skriva texter på olika språk, vilket då kan genomföras på distans utifrån överenskommen deadline. Men om du önskar får du också gärna delta fysiskt på evenemang och informationsbord för att kunna ge information och stöd till personer som kan behöva det på annat språk än svenska eller engelska.

I början av ditt volontärskap deltar du i en obligatorisk grundutbildning i Byråns arbete och diskrimineringslagens uppbyggnad som ger dig stöd i ditt arbete som volontär. Utbildningen inför ditt volontärskap genomförs på plats på Byråns kontor i Norrköping.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.diskriminering.se

Anmäl ditt intresse här i annonsen så ser vi fram emot att höra från dig!

Minsta åtagande

Deltagande i grundutbildningen och sen översättning av cirka 3-4 kortare texter.

När och var sker uppdraget

Arbetet med att översätta eller skriva texter kan ske på distans på egen vald plats. Grundutbildningen genomföras på plats i Norrköping på Byråns kontor.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen