SeniorNet Malmö — Malmö

IT-café Stadsbiblioteket söker volontärer!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet Malmö och hjälpa äldre med deras smartphones, surfplattor, datorer, appar och vardagliga internettjänster.

IT-café Stadsbiblioteket sköts av en volontärgrupp bestående av två volontärer. Vi skulle vilja utöka gruppen. Vi letar främst efter personer som kan förbereda och genomföra en kurs eller workshop självständigt eller som assistent. Kurser och workshops ges för små grupper om sex till åtta deltagare. Ibland arbetar vi med befintligt kursmaterial, men ibland behöver det också vara skräddarsytt.

Dessutom letar vi efter handledare som kan hjälpa äldre med deras individuella frågor och problem under våra öppettider. Vi söker entusiastiska personer som är tålmodiga men också har didaktiska, kommunikativa och sociala färdigheter. Du är en erfaren användare av digitala enheter och följer intresserat med i nya digitala framsteg.

Om du vill bli kursledare eller handledare hos oss och hjälpa personer över femtio på deras väg i den digitala världen kan du svara genom att skicka oss en motivering via Volontärbyrån. Vi kan erbjuda dig en trevlig och informell volontärgrupp, stöd och utbildning och ersättning för egna kostnader som volontär.

Minsta åtagande

Minst tre till fem veckor under hösten 2023 och minst två timmar per gång.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs tisdagar kl 13-15 eller efter överenskommelse på IT-café Stadsbiblioteket, Lärcenter våning 2, Kung Oscars väg 11, Malmö.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara