Erikshjälpen Second Hand, Lindesberg — Lindesberg

Lindesberg- Vill du bidra till en miljösnäll insats för barns rättigheter? Bli volontär i vår second hand-butik

Beskrivning

Är du ett stilsäkert modelejon? En litteraturexpert full av boktips? Stark eller kanske strukturerad? Eller trivs du bäst i det sociala mötet, kanske med en kaffekanna i din hand?
Vi har en mängd olika uppdrag inom vår second hand verksamhet och tror att det finns något som passar just dig! Din praktiska insats i vår butik gör skillnad för barn i Sverige och utomlands. Överskottet från butikerna delas mellan barnrättsorganisationen Erikshjälpen och butikens lokala samarbetspartners.
Här presenterar vi några möjliga volontäruppdrag i vår butik:
 • Till vår gåvomottagning skänks en stor mängd fina gåvor. Där möter vi våra viktiga gåvogivare som försörjer butiken med saker att sälja. I denna miljö är det växelverkan mellan det personliga mötet, sortering av varor och förflyttning av möbler. Jobbet passar dig som trivs i mötet med människor och som gillar att ta i om situationen kräver det.
 • Vår lastbil hämtar bland annat upp gåvor hos privatpersoner. Till detta uppdrag söker vi dig som kan hantera delvis tunga lyft och bidrar till att mötet blir positivt, vi ser gärna att du har lastbilskort.
 • Att sortera och prismärka gåvorna som senare ska till försäljning är en stor del av vårt arbete. Varje varukategori har en egen avdelning, där kläder, böcker, el-artiklar, leksaker med mera förbereds inför försäljning. Här granskas våra gåvor med noggrannhet, så att vårt utbud är helt, rent och fungerande. Kanske har du ett särskilt intresse för någon av våra varukategorier och gillar fasta uppgifter som att sortera eller värdera?
 • Ute i butiken ska intrycket för våra kunder vara fräscht och välsorterat. Därför är det viktigt med bra skyltning och ordning och reda bland våra varor. Här behövs hjälp att förbereda butiken inför öppning och skapa spännande skyltfönster.
 • Under våra försäljningsdagar söker vi dig som med ett positivt sätt vill bidra med god service i mötet med våra kunder. I butiken möter du många köpsugna kunder, som vi vill erbjuda den där lilla extra servicen, där du är behjälplig för frågor och komma med tips. Du kan få arbeta i kassan, hjälpa till vid reservation av möbler eller ge gå omkring i butiken och hjälpa kunder.
Med barns drömmar som drivkraft vill vi på Erikshjälpen Second Hand vara med och förändra världen!
Varmt välkommen med din ansökan!

Minsta åtagande

Vi har behov av hjälp både när butiken är öppen och när den är stängd, eftersom vi under de dagarna sorterar och ordnar i butiken. Mer information om Erikshjälpen och våra öppettider hittar du på www.erikshjalpen.se

När och var sker uppdraget

Vi har behov av hjälp både när butiken är öppen och när den är stängd, eftersom vi under de dagarna sorterar och ordnar i butiken. Mer information om Erikshjälpen och våra öppettider hittar du på www.erikshjalpen.se

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen