jagvillhabostad.nu — 2 platser

Malmö: Bli en del av kampen för en jämlik bostadsmarknad - vi söker ordförande för lokala styrelsen!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Jagvillhabostad.nu Malmö söker nu ordförande till vår styrelse för 2023-2024.
Vi är en ideell ungdomsorganisation som kämpar för alla ungas rätt till en trygg bostad. Jagvillhabostad.nu:s arbete vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer. Vi söker dig som är mellan 16-30 år, har tröttnat på bostadsbristen och vill vara med och göra något åt den.

Ordföranderollen innebär ett särskilt ansvar för att leda styrelsearbetet samt planering och att ha överblick av styrelsens arbete. Själva genomförandet av aktiviteter och verksamhetsplan sker i samarbete med resterande av styrelsen. Det är inget krav på förkunskaper - vi utbildar och handleder dig internt. Årsmötet hålls i maj och vi rekryterar löpande - så skicka in din ansökan så snart som möjligt så hör vi av oss och berättar mer!

Exempel på uppgifter: 
 • Ha strategisk överblick och planera styrelsearbetet i förhållande till årshjulet, tillsammans med vice ordförande
 • Planera och sammankalla till styrelsemöten 1 gång/månaden
 • Försäkra att styrelsens arbete följer styrdokument och policys såsom budget, verksamhetsplan och stadgar
 • Vara kontaktperson till kansliet, avstämningar 1 gång/månaden samt löpande kontakt
 • Ev. representera lokalavdelningen i externa sammanhang 

Genom att vara engagerad i Jagvillhabostad.nu får du möjlighet att samla erfarenhet av praktiskt förändringsarbete och bli en del av en rikstäckande gemenskap som brinner för en trygg bostadsmarknad för unga. I uppdraget får du möjlighet att utvecklas inom ledarskap, projektledning, politiskt påverkansarbete, folkbildning, kommunikation och såklart fördjupad kunskap i bostadspolitik. Det är dessutom en viktig merit om du vill arbeta med förändringsarbete i framtiden. 

Minsta åtagande

Räkna med att avsätta minst 8h/månaden för uppdraget. Det innefattar ett styrelsemöte i månaden, tid till planering och aktuella aktiviteter kopplat till uppdraget. Du förväntas genomgå vår grundutbildning (6h totalt) i början av ditt uppdrag.

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs löpande under verksamhetsåret 2023-2024. Plats bestäms i samråd med övriga styrelsen men utgår från Malmö med omnejd. Möten kan ske på distans vid behov.

Platser

 • Malmö
 • Lund

Tillgänglighet

Tillgänglighet kan anpassas efter behov. En behöver dock ha möjlighet att delta på digitala möten via Google Meets via en egen dator.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen