Malmö Kvinnojour — Malmö

Malmö Kvinnojour söker volontärer

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du vara med i kampen mot ett samhälle fritt från våld? Då kanske du är en av Malmö Kvinnojours nya volontärer!
Nu söker vi på Malmö Kvinnojour fler volontärer till vår verksamhet. Som volontär är du en viktig del av vårt arbete för ett samhälle fritt från våld. Med ditt stöd kan vi hjälpa ännu fler och vara en ännu starkare röst mot våldet.

Vad innebär ett uppdrag som volontär?

Som volontär kan du ha ett av följande uppdrag:
 • Stödvolontär
 • Kommunikationsvolontär
Stödvolontärer bemannar vår stödlinje dit kvinnor, anhöriga, kollegor och andra kan ringa för stöd och rådgivning. Du svarar både i vår telefon och bemannar vår chatt, som även har öppet på kvällar. Som stödvolontär är det viktigt att du har ett flexibelt schema då ditt stöd behövs som mest under kontorstider.
Kommunikationsvolontärer är delaktiga i vårt utåtriktade arbete med fokus på våra evenemang. Du deltar i och är med i planeringen av våra manifestationer, föreläsningar och andra evenemang. Du hjälper också till med att kontakta samarbetspartners, distribuera broschyrer och liknande saker som bidrar till vår marknadsföring och vårt opinionsbildande uppdrag.

Vad får du?

 • Möjligheten att bidra till att fler kvinnor och barn får leva ett liv fritt från våld
 • Stöd och coachning i ditt uppdrag från vår personal
 • Gemenskap med andra volontärer, styrelse och personal
 • Rösträtt vid Malmö Kvinnojours årsmöte
 • Delta på jul- och sommaravslutningar
 • Delta på våra medlemsmöten som hålls fler gånger per år
 • En heldags grundutbildning om våld i nära relation
 • Gedigen introduktion för att du ska känna dig trygg i ditt uppdrag
 • Möjlighet att utveckla dina kompetenser och färdigheter

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett stort engagemang mot mäns våld mot kvinnor och en vilja att förändra. Du får gärna ha kunskaper i ämnet, men det är inget krav. Viktiga egenskaper är empati, lyhördhet, kreativitet och ett positivt tankesätt. Språkkunskaper är mycket välkommet!
 
För dig som vill bidra som kommunikationsvolontär ser vi gärna att du har kunskap inom marknadsföring, projektledning, grafisk produktion, copy eller liknande. Som stödvolontär är dina personliga egenskaper och värderingar allra viktigast. 

Vi välkomnar volontärer av alla kön. Identifierar du dig som man kan du göra stor skillnad genom att engagera dig som kommunikationsvolontär.

Vad händer nu?

Skicka in din ansökan senast 5 oktober, men gärna så snart som möjligt. Har du redan nu ett önskemål om vilket volontäruppdrag du söker (stöd eller kommunikation) får du gärna ange det i din ansökan. Vi går igenom alla ansökningar och kallar till intervju i början av oktober.
 
Viktiga datum:
 • 12 oktober kl 18 hålls en första gruppträff för dig som vi tror skulle passa hos oss.
 • 11 november ges grundutbildningen för dig som blir antagen som volontär.
Om du blir antagen till ett uppdrag som volontär kommer vi begära ett utdrag ur belastningsregistret från dig. Du kommer även att behöva skriva på ett avtal om tystnadsplikt.

Innan du påbörjar ditt uppdrag måste du även vara medlem i Malmö Kvinnojour. Ett stödmedlemskap kostar 150 kronor per år och om du vill kan du registrera dig redan nu: www.malmokvinnojour.se/medlem
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Minsta åtagande

Du förväntas kunna lägga 8 timmar i månaden på ditt volontärskap. Vi hoppas att du som volontär ska trivas och vilja stanna länge med oss.

När och var sker uppdraget

Den största delen av uppdraget genomförs på vårt kontor i Malmö.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara