Mitt Livs Val — Stockholm

Studerar du på Stockholms universitet? Bli studentmentor under en månad i vårt studiemotiverande program för unga nyanlända!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Du som student på Stockholms universitet har nu chansen att göra skillnad för ungdomar som är nya i Sverige som studentmentor och förebild i Mitt Livs Vals populära studiemotiverande program! Mitt Livs Val arbetar för ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid. Endast 27 % av utrikesfödda som invandrat till Sverige efter 7 års ålder går vidare till högskolan. Den siffran vill vi ändra på. I våra program får unga mellan 16-23 år träffa studenter från universitet och högskolor och ta del av information, kunskap och inspiration kring utbildning och studier.

Det studiemotiverande programmet pågår under en månad och består av fyra interaktiva och dialogbaserade gruppträffar som hålls i lokaler på Stockholms universitet. Programmet fungerar som en mötesplats där vi sammanför en grupp med ungdomar från olika gymnasieskolor med en grupp med högskolestudenter som deltar som mentorer. Vi diskuterar utbildning och studier, gör övningar inom studieteknik och målsättning, tränar svenska tillsammans, samt lyssnar på inspirerande föreläsare. Träffarna sker på kvällstid ca 2 timmar. Studentmentorerna är med och vägleder och coachar ungdomarna mot deras mål, och finns där som förebilder genom att dela med sig av sina erfarenheter och studievägar. 

Ta chansen till en ny erfarenhet där du får göra skillnad!

Schema för höstens program:

Gruppträff 1 - Lär känna din nya studentkompis!
Tisdag 4 oktober, kl. 16.45-18.45
Plats: Stockholms universitet

Gruppträff 2 - Hitta din studieväg!
Tisdag 11 oktober, kl. 16.45-18.45
Plats: Stockholms universitet

Gruppträff 3 - Bli expert på plugget!
Tisdag 18 oktober, kl. 16.45-18.45
Plats: Stockholms universitet

Gruppträff 4 - Tro på dig själv och dina utbildningsdrömmar!
Tisdag 25 oktober, kl. 16.45-18.45
Plats: Stockholms universitet

Minsta åtagande

Som studentmentor förväntas du vara med under vår mentor- och mångfaldsutbildning och sen delta vid de fyra gruppträffarna inom programmet. Åtagandet gäller alltså i en månad.

När och var sker uppdraget

De fyra gruppträffarna sker på kvällstid, ca 2 timmar. Nästa programstart för hösten 2022 sker i oktober.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen