Hej främling! — Sundbyberg

Volontär till språkcafé i Rissne

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

För att integrationen i Sverige ska fungera måste det finnas möjligheter till möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Därför finns det flera språkcaféen som Hej främling! är engagerade i. Att träffas och fika, prata och umgås tillsammans är bra för vår hälsa och dessutom ger det möjlighet att öva på språket och lära känna nya vänner!  

Just nu flyttar många nyanlända till Stockholm. Detta är familjer eller ensamstående som äntligen har fått uppehållstillstånd och rätt till SFI, och nu kan börja etablera sig på riktigt i Sverige. Vi vet att språkcaféer av olika slag är ett fantastiskt bra initiativ som fungerar på många olika orter i Sverige, och nu söker vi dig som vill vara med som volontär på språkcafé i Rissne.

Till språkcaféet i Rissne kommer det många deltagare. I dagsläget finns oftast tre volontärer på plats, men för att alla deltagare ska få möjlighet att praktisera sin svenska så behöver vi bli fler! Som volontär kommer det innebära att du fikar, pratar och spelar spel tillsammans med de som vill en gång i veckan. Planeringen sköter vi tillsammans. Hör gärna av dig, oavsett om du vill vara med två gånger eller en hel termin.

Hoppas att vi hörs! 

Minsta åtagande

Vi önskar att du kan delta minst två gånger i månaden.

När och var sker uppdraget

I Rissnekyrkan i Rissne. Kasernvägen 7, Sundbyberg. Torsdagar kl 13:00-15:00

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara