Kompis Sverige — Tyresö

Volontärer sökes till mötesplats inom Kompis Sveriges särskilda satsning för vidarebosatta kvotflyktingar

Beskrivning

Välkommen till ett socialt, roligt, lätt och framförallt givande uppdrag!

Kompis Sverige jobbar sedan 2013 för möten mellan nya och etablerade svenskar, möten som idag inte sker naturligt i tillräcklig utsträckning.

I en särskild satsning som finansieras av Asyl-, migrations-, och integrationsfonden (AMIF) utvecklar och erbjuder Kompis Sverige 2023-2025 tillsammans med fem kommuner i Stockholms län - målgruppsanpassad verksamhet för personer och familjer som kommit till Sverige nyligen genom UNHCRs Kvotflyktingprogram.

Vi jobbar bland annat med kompismatchningar, sociala aktiviteter, fysiska mötesplatser (hubbar), språkcaféer och workshops, och nu behövs DU som gillar att möta människor.
 
Vi söker nu volontärer till vår mötesplats (hub) i Tyresö 

Personal från Kompis Sverige planerar och tar fram underlag till varje träff. Tillsammans möter vi deltagarna och leder samtal utifrån olika samhällsrelaterade ämnen.

Uppdraget kräver att du är pålitlig, social, ansvarsfull, engagerande och har ett genuint intresse för olika kulturer och människor brett.

Uppgifterna består framförallt av att främja språkträningen samt hålla i samhällsinformation.

Minsta åtagande

Vi önskar att du är tillgänglig för att vara med i Hubben minst 2 gånger i månaden, genomgår vår volontärutbildning och är tillgänglig under minst 6 månader. Alla volontärer ombedes beställa ett utdrag ut belastningsregistret och få detta skickat direkt till Kompis Sverige

När och var sker uppdraget

Fredagar i Granängsringen i Tyresö. Klockan 14.00-16.00

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen