Mitt Livs Val — Göteborg

Gör skillnad som studentmentor för unga nyanlända i Göteborg!

Beskrivning

Är du student i Göteborg och vill använda din tid till att göra verklig skillnad i samhället? Ta chansen att bli en del av Mitt Livs Vals inspirerande studiemotiverande program för unga nyanlända!

Varför ett studiemotiverande program för unga nyanlända?
Bara 27 % av de som kommit till Sverige efter 7 års ålder fortsätter till högre utbildning. Tillsammans kan vi ändra på det. Genom vårt program ger vi unga mellan 16-23 år möjlighet att få den inspiration och vägledning de behöver för att nå sina utbildningsmål.

Vad innebär det att vara studentmentor?
Som studentmentor är du en viktig del av vårt program. Du delar med dig av din kunskap, erfarenhet och motivation för att inspirera och stötta ungdomarna på deras resa mot högre utbildning. Genom fyra interaktiva gruppträffar får du möjlighet att coacha och guida dem i deras studieplaner, dela studietekniker, träna svenska tillsammans, och lyssna på intressanta föreläsningar.

Vad krävs av dig?
 • Engagemang under en månad.
 • Närvaro på fyra kvällsträffar om cirka två timmar vardera.
 • Viljan att vara en förebild och inspirationskälla för unga nyanlända.

Varför ska du delta?
Ditt deltagande ger inte bara en meningsfull och betydelsefull erfarenhet, utan det ger också möjligheten att utveckla dina ledarskaps- och coachningsförmågor samt bygga värdefulla relationer.

Anmäl dig nu och bli en del av förändringen! 

Minsta åtagande

För att delta i programmet måste du närvara vid samtliga fyra gruppträffar samt på den förberedande mentor- och mångfaldsutbildningen innan programstart. För att bli studentmentor måste du studera på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Rekrytering av mentorer sker löpande.

När och var sker uppdraget

De fyra gruppträffarna sker på kvällstid, ca 2,5 timmar i lokaler på Handelshögskolan, Sahlgrenska Akademin och Chalmers. Vi har kontinuerliga program uppstarter. När du anmält dig får du mer information och schema.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Räddningsmissionen

Chaufför till MatRätt

 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Klimat och miljö
 • Social gemenskap
Plats Göteborg