Byrån mot Diskriminering i Östergötland — 2 platser

Låt oss bredda din juridiska kompetens inom diskriminering samtidigt som du får erfarenhet av ärendehantering. Engagera dig som frivilligjurist!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Byrån mot diskriminering i Östergötland är en av landet antidiskrimineringsbyråer och vi arbetar utifrån Sveriges diskrimineringslag. Både genom att ge kostnadsfri juridisk rådgivning till dig som känner dig utsatt för dig diskriminering och genom att informera och utbilda inom diskriminering och dina skyldigheter och rättigheter. 

I detta arbete söker vi nu frivilligjurister som kan bidra i det juridiska arbetet som Byrån utför enligt diskrimineringslagen och dess 7 diskrimineringsgrunder. För att kunna engagera dig som frivilligjurist behöver du ha påbörjat eller genomfört en juridikutbildning på eftergymnasial nivå.

I uppdraget som frivilligjurist kan bland annat dessa arbetsuppgifter ingå: att sammanställa underlag för rapporter, sammanställa information som underlag till Byråns pågående ärenden eller att vara ett stöd till Byråns jurister i dess arbete.  

Arbetet kan bestå av uppgifter både på plats på någon av Byråns kontaktpunkter i Östergötland, på Byråns kontor i Norrköping eller på distans. I början av ditt volontärskap deltar du i en obligatorisk grundutbildning i Byråns arbete och diskrimineringslagens uppbyggnad som ger dig stöd i ditt arbete som volontär.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.diskriminering.se

Anmäl ditt intresse här i annonsen så ser vi fram emot att höra från dig!

Minsta åtagande

Deltagande i grundutbildningen och sen minst 5 uppgifter under tiden som volontär

När och var sker uppdraget

Uppdraget består av uppgifter som både kan genomföras på egen hand utifrån eget schema men också uppgifter som är tidsbestämda. Uppgifterna genomförs antingen på olika orter i Östergötland, främst Linköping och Norrköping, eller till viss del på distans.

Platser

  • Linköping
  • Norrköping

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen