Rädda Barnen, Regionkontoret Stockholm

Samtalsledare till stödchatt för barn om hedersrelaterat våld och förtryck på Rädda Barnen

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi vill bli fler i Rädda Barnens stödchatt!

Som volontär bemannar du Rädda Barnens chattjour Kärleken är fri som är Sveriges största specialiserade chatt kring frågor om hedersnormer, hedersförtryck och hedersvåld. Vi har öppet 5 kvällar i veckan men expanderar kontinuerligt. Du bemannar cirka 2 kvällar i månaden.

Vill du samtala med unga om livets olika stora och små frågor – om kärlek, framtid, drömmar och hopp? Vill du finnas där för personer som behöver prata med någon om hur det är att leva med hedersnormer, hedersförtryck och våld? Att få chatta med en medmänniska kan vara avgörande för att känna hopp och meningsfullhet.

Om den grupp du blir en del utav
Du som blir en del utav oss kommer vara en viktig pusselbit i vårt team i Stockholm men möter barn från hela Sverige i vår chattverksamhet. Du kan alltså bo i eller omkring Stockholm men ska vid vissa tillfällen kunna medverka vid träffar i Stockholm. Du arbetar hemifrån från egen dator. Vi på Rädda Barnen välkomnar dig att också engagera dig i Rädda Barnens lokalföreningar som har många andra spännande uppdrag som går utmärkt att kombinera med detta.

Vilka kommer du möta?
De som vi möter är barn och unga mellan 12-25 år som vill prata om livets stora och små frågor, och därför är det viktigt att du som vill arbeta med oss är ödmjuk, empatisk, inlyssnande och varm i ditt sätt. Samtalen till oss handlar främst om hur det är att vara barn, ung eller ung vuxen och leva med hedersnormer samtidigt. Många utsätts också för rasism och diskriminering, och lever med flera utsattheter samtidigt.

Vilken utbildning får du av oss?
För oss är det viktigt att ha en hög kvalité i alla samtal vi genomför. Därför har vi en gedigen utbildningsprocess med obligatoriska e-kurser, 2 dagar obligatorisk grundutbildning lördag-söndag 27-28 maj, introduktion och praktikpass. 
Vi har regelbunden handledning med legitimerad psykolog och har fortbildningar löpande under året, så du som tar emot samtal ska ha kunskap och verktyg i ditt arbete.  

Välkommen att skicka in din ansökan!
Vi rekryterar just nu fram till maj månad, men tillsätter platser löpande.

I ansökan vill vi att du ska beskriva vad du har för erfarenheter och meriter, varför du skulle passa bra hos oss och vilka egenskaper du har som kan komplettera vårt team. Vi ses!

Minsta åtagande

Du är aktiv minst ett år.

När och var sker uppdraget

Du bemannar chatten från egen dator hemifrån.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen