Stockholms tjejjour — Stockholm

Tjejer som stöttar tjejer – bli jourtjej på Stockholms tjejjour

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

På Stockholms tjejjour ger vi stöd till tjejer som behöver någon att prata med. Stödet är feministiskt baserat och vi ger det i olika stödformer: via chatt, telefon, mejl eller genom att träffas i våra lokaler. Många som söker stöd hos oss har utsatts för någon form av övergrepp eller våld, har någon form av självskadebeteende eller mår dåligt på andra sätt och av olika anledningar. Vi erbjuder ett medmänskligt och anonymt stöd och ger möjlighet att få prata med någon som lyssnar, bekräftar och tar emot de berättelser stödsökande delar med oss.

För bli jourtjej hos oss behöver du vilja ge en del av din fritid till ett engagemang i en ideell feministisk förening. Du behöver vara över 18 år, vara tjej och vilja stötta andra tjejer.

Stockholms tjejjour är en medlemsstyrd ideell förening som arbetar utifrån en feministisk, kvinnoseparatistisk, antirasistisk och demokratisk grund. Organisationsmodellen är platt vilket ger alla jourtjejer stor möjlighet att påverka, men ställer också krav på aktivt deltagande i föreningslivet. Stockholms tjejjour bedriver också opinionsbildning i frågor som berör vår målgrupp. 

Vill du lära dig mer om feministiskt bemötande och om att arbeta mot kvinnoförtryck? Vill du jobba tillsammans med andra tjejer för att stötta och stärka tjejer och minska upprepad utsatthet? Vill du vara en del av Sveriges allra första tjejjour? Anmäl i så fall ditt intresse här – nästa studiecirkel/utbildning för nya håller vi nu i mars.

Minsta åtagande

Vi vill gärna att våra medlemmar engagerar sig på långsiktig basis. De obligatoriska delarna av uppdraget som jourtjej består av minst ca 6 timmars engagemang i månaden. Det är inte en exakt siffra, men det rör sig om att sitta jour/ha stödsamtal en gång var tredje vecka och att delta i föreningens möten och fortbildningstillfällen. Det finns stora möjligheter att engagera sig mer än så för den som vill.

När och var sker uppdraget

Uppdraget görs alltid tillsammans, i mindre grupper. Det görs alltid på plats i vår lokal på Södermalm, framförallt på kvällar och helger.

Tillgänglighet

Vår lokal och det lägenhetshus där den ligger, är tyvärr inte alls särskilt tillgänglig ur ett funktionsrättsperspektiv. Vi beklagar verkligen detta men har i nuläget inte någon möjlighet att påverka det, då det är en äldre fastighet i innerstaden utan möjlighet till större anpassningar. Om du tror eller vet att detta kan påverka din möjlighet att engagera dig hos oss, ber vi dig att kontakta oss på [email protected] så snart du har möjlighet så kan vi berätta mer om exakt vilka utmaningar vi har med tillgängligheten här så att du själv kan avgöra om det fungerar eller inte för dig.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen