Mag- och tarmföreningen i Östergötland — 13 platser

Volontär

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Mag- och tarmföreningen i Östergötland arbetar för att människor med varaktiga funktionsnedsättningar, till följd av sjukdomar, skador eller störningar i matsmältningskanalen och bäckenbotten skall kunna leva ett liv som så lite som möjligt styrs och begränsas av funktionsnedsättningen och få den hjälp och det stöd man behöver på grund av sin funktionsnedsättning/sjukdom.
Som medlem i föreningen får man möjlighet att träffa andra i samma situation för erfarenhetsutbyte och ny kunskap. Vi arbetar också med att informera och påverka politiker, vården och samhället.

Vi söker nu flera volontärer till olika uppdrag och det är även varmt välkommet med egna idéer. 

Personliga egenskaper vi värdesätter är engagemang i kombination med ödmjukhet, lyhördhet och empati, god integritet, ansvarstagande, lagspelare och att du vill vara med och förbättra situationen för personer med mag- och tarmsjukdomar. 

Nedan är några förslag på uppdrag:

Påverkansklubben

Var med och påverka exempelvis politiker, vården, kommuner, föreningar, verksamheter och andra inom länet. Vi diskuterar och påverkar det som medlemmarna tycker är viktigt, bland annat bemötande i vården, lättare tillgänglighet för toaletter och kunskap till allmänheten.

Livskvalitégruppen

Om du vill vara med och anordna aktiviteter för våra medlemmar i föreningen. Exempelvis planera och genomföra träffar, finnas på plats vid aktiviteter mm. Representera föreningen på mässor, aktiviteter och annat.

Diagnosombud/ Magkompis

Om du kan tänka dig vara Mag- och tarmföreningens diagnosombud för din diagnos/ Magkompis för att stötta och finnas till för andra i liknande situation. Vi vill även bilda en grupp som kan hjälpas åt med kommande diagnosträffar. Vi behöver en person som är sammankallande för diagnosgruppen.

Informationsmaterial

Hjälp oss att sprida informationsmaterial runt om i länet. Vi behöver alla hjälp vi kan få, både med spridning av material och logistikarbete rörande postutskick. Exempel på verksamheter att sprida informationsmaterial till: sjukhus/ mottagning, vårdcentral, skola, fritidsverksamhet, bibliotek.

Medlemsutskick/ medlemstidning/ Sociala medier

Några gånger per år skickar föreningen ut medlemsutskick till alla medlemmar i länet med information om kommande aktiviteter, enkäter, tips, recept mm. Du kan bidra med material, skriva artiklar/ insändare, bilder, eller annat som du vill ha med i medlemsutskicken. På sociala medier behöver vi hjälp med innehåll och design. 

Jurist/ stöd 

Du ger juridisk/stöd rådgivning till våra medlemmar som kan behöva råd kring vårdtvister och rättigheter och det är bra om du har erfarenhet av denna typ av möten sedan tidigare. Främst så handlar det om kortare samtal där man ger råd, inte att driva rättsliga processer.

Egna idéer

Om du inte hittar något passande från alternativen ovan eller har egna idéer hur du kan engagera dig, så är du varmt välkommen att höra av dig.

Som volontär hos oss får du bland annat reseersättning.

Inom föreningen finns en anställd på 20% för att stötta upp styrelsens arbete med bland annat: administration, inför/ under styrelsemöten, rapportera till styrelsen, skapa samarbeten, sprida information, representera föreningen, skriva bidragsansökningar, samordna volontärer, medlemskontakt och planering och genomförande av aktiviteter.
Vi söker också styrelsemedlemmar, se separat uppdrag: https://www.volontarbyran.org/uppdrag/styrelsemedlemmar-linkoping

Minsta åtagande

1-2 timmar per år.

När och var sker uppdraget

Uppdragen kan genomföras på distans eller fysiskt på plats. Du har möjlighet att anpassa uppdraget utifrån din tid och dina förutsättningar.

Platser

 • Boxholm
 • Finspång
 • Kinda
 • Linköping
 • Mjölby
 • Motala
 • Norrköping
 • Söderköping
 • Vadstena
 • Valdemarsvik
 • Ydre
 • Åtvidaberg
 • Ödeshög

Tillgänglighet

Vi anpassar efter behov och i lokalerna vi brukar använda finns det Allergihänsyn, Tillgänglig WC, Hörselslinga, Tolk och Tillgänglig entré.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen