The Challenge Group — Uppsala

Volontärer intresserade av omvärlden och säkerhet sökes till Stop Illegitimate Vetoes!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Bli en del av arbetet att påverka FN:s säkerhetsråd till att främja för säkerhet genom att bli aktiv och influera kampanjen Stop Illegitimate Vetoes! 
 
Är du intresserad av frågor som berör FN, säkerhet, mänskliga rättigheter och säkerhetsrådet? Gillar du att diskutera aktuella, internationella händelser - exempelvis Rysslands invasion av Ukraina - hur det hanteras inom FN? Vill du vara del av en inspirerande grupp individer som är engagerade för att påverka en säkrare värld? Vi söker fler engagerade själar som vill bidra till vårt arbete på egna villkor och i den mån det passar. Oavsett om du är intresserad av sociala medier, skriva artiklar, anordna aktiviteter eller något helt annat är du välkommen att anmäla dig som volontär hos oss. 
 
Kampanjen Stop Illegitimate Vetoes syftar till att sprida och informera om FN:s säkerhetsråds vetorätt med målet att ändra användningen av vetot. Vi strävar efter att förändra säkerhetsrådets användning av vetot och begränsa det till att endast få användas om ett förslag hotar landets egen säkerhet eller suveränitet. Endast då anser vi att ett veto kan anses vara legitimt. Vi skriver en världsunik rapport om vetots användning och konsekvenser. 
 
Kampanjen styrs av The Challenge Group, en partipolitisk och religiöst obunden organisation, och är ansluten till Peace Works Sweden. 

Arbetsspråket är både på svenska och engelska. 
 
Låter detta intressant? Fyll i ansökan och berätta lite kort om dig själv så hör vi av oss inom kort. 
Tveka inte att höra av dig till oss för frågor eller besök våra sociala medier för att läsa mer om oss. 

Minsta åtagande

Varierande antal arbetsmöten, ca 1-2 gånger i månaden, utifrån behov. Kan bli mer frekvent under perioder när veton läggs eller andra intressant händelser fångar vår uppmärksamhet som är värdefullt till kampanjen. Stora möjligheter finns till egna initiativ och arbete som du tror kan hjälpa påverkningsarbetet framåt.

När och var sker uppdraget

Vi befinner oss på olika platser i Sverige (även ibland i olika länder) därför genomförs mycket av arbetet digitalt. Det finns inga preferenser om var du befinner dig, desto större utsträckning desto roligare!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen