Agera kvinnojour — Solna

Agera Kvinnojour - vill du göra skillnad för våldsutsatta kvinnor och barn?

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi letar nu efter fler drivna personer som vill engagera sig i vår verksamhet. Som volontär hos oss bemannar du vår chatt och jourtelefon, har aktivitetspass på vårt skyddade boende och/eller håller i stödsamtal i vår samtalsmottagning.

Att genomgå vår volontärutbildning är obligatoriskt för att engagera sig hos oss. I vår arrangeras utbildningen 6-7/5. För att genomgå utbildningen och engagera dig hos oss behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden förening som arbetar med våldsutsatta personer som definierar sig som kvinnor och deras medföljande barn. Agera kvinnojour startade 2014 i Solna och bedriver idag ett skyddat boende, telefon- och chattjour, en samtalsmottagning och arbetar med våldsförebyggande åtgärder. Vi erbjuder stöd och skydd för kvinnor som har blivit utsatta för våld av en närstående. Vår samtalsmottagning startades 2017 där vi erbjuder samtalsstöd och rådgivning till kvinnor som är eller har varit utsatta för våld i en nära relation.

Agera Kvinnojour har åtta anställda som främst arbetar dagtid och vi finns tillgängliga för dig som är volontär hos oss.

Uppdrag:
 • Ca 2 pass per månad. Det innebär att du bemannar chatt- och telefonjouren eller har aktivitetspass på det skyddade boendet. Engagemang i samtalsmottagningen sker efter individuell bedömning.
 • Telefon- och chattjouren bemannas av volontärer alla dagar 19.00-22.00, för de kvinnor och barn som bor på vårt skyddade boende som är öppet dygnet runt. Jourpassen kan skötas hemifrån, du behöver inte vara på boendet.
 • Aktivitetspass innebär att du spenderar några timmar på det skyddade boendet och hittar på aktiviteter med de som bor på boendet. Detta sker under vardagskvällar och/eller under helgen.
 • Hålla individuella stödsamtal med stödsökande kvinnor i vår samtalsmottagning. Samtalen sker på bokade tider så att du kan styra när det passar dig. Detta sker i regel en gång/vecka. Vår samtalsmottagning är öppen alla dagar mellan 8.00 – 20.00.
 • Vi tillämpar löfteskontrakt där du åtar dig minst ett års engagemang i taget.

Du står bakom våra feministiska värderingar och vill tillsammans med oss skapa en trygg, välkomnande och säker plats för kvinnor och barn som har blivit utsatta våld. Uppdraget passar dig som har ett mer flexibelt schema.

Anmäl dig till utbildningen genom att skicka in en intresseanmälan via formuläret nedan. Vi vill gärna veta:
- Vem du är och vad du har för sysselsättning.
- Varför du söker utbildningen och vilka förväntningar du har på uppdraget.
- Om du har tidigare erfarenheter av volontärarbete och/eller arbete med målgruppen våldsutsatta kvinnor och barn.

När du har skickat in din ansökan kommer vi att kontakta dig för att boka in en volontärintervju.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs kontinuerligt, i snitt 2-3 gånger/månad.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen