Stjärnjouren, trans- och tjejjour — Sundbyberg

Ekonomiintresserade, se hit! Stjärnjouren behöver en kassör!

Beskrivning

Hej!
Vill du lägga till en riktigt bra merit på CV:t och samtidigt få reell erfarenhet av löneutbetalning, årsbudgetar och fakturering? Vill du dessutom vara en del av en härlig gemenskap? Då är det här uppdraget något för dig!

Nu rekryterar valberedningen en kassör till Stjärnjourens styrelse. Perioden som avses är från och med mars 2024 till mars 2025.

Vi söker dig som:
 • Har ett intresse för ekonomi!
 • Kan lägga ca 8 timmar i månaden på uppdraget!
 • Är minst 18 år!
 • Identifierar som tjej och/eller transperson!
 • Är feminist!

Stjärnjouren består i dagsläget av en styrelse, ett 30-tal volontärer och två anställda. Som kassör i styrelsen är din huvudsakliga uppgift att ansvara för jourens ekonomi och bokföring, samt betala ut lön till de anställda, betala fakturor och betala tillbaka utlägg till medlemmarna. Kassören är även firmatecknare tillsammans med ordföranden.

Som förtroendevald hos oss förväntas du delta på styrelsemöten och utföra relevanta arbetsuppgifter för ditt styrelseuppdrag. Utöver detta ingår du i ett härligt socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! Du får till exempel ta del av löpande fortbildning, medlemsmöten och andra häng. Det är ett roligt, lärorikt och meriterande uppdrag i gott sällskap av andra engagerade! Föreningen har sitt kontor i Sundbyberg/Stockholm, men det går att genomföra uppdraget på distans. 

Om Stjärnjouren – Sundbybergs trans- och tjejjour och styrelsearbete
Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden feministisk förening som jobbar för visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vår primära målgrupp är tjejer och unga transpersoner i åldern 1325 år. Vi jobbar både stödjande genom stöd online för att främja psykisk hälsa hos vår målgrupp och våldsförebyggande genom att utföra klassbesök på Sundbybergs skolor. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Utöver våra huvudsakliga verksamhetsområden verkar vi även opinionsbildande för att lyfta de frågor vi möter i arbetet med tjejer och unga transpersoner, genom att skriva artiklar, föra debatt, delta i samtal, manifestationer och demonstrationer.

Styrelsen ansvarar formellt för att företräda Stjärnjouren. I praktiken innebär det att en är extra ansvarig för att verksamheten inom föreningen flyter på. Stjärnjouren har nu två anställda och då fungerar styrelsen som arbetsgivare åt dem. 

Styrelsen har i regel ett möte per månad för att diskutera och ta beslut kring frågor inom verksamheten, till exempel budgetfrågor, rekrytering, medarbetarfrågor och utbildning för medlemmarna. Däremellan har styrelsen löpande kommunikation. Tidsåtgången varierar något, men ligger på runt 8 timmar i månaden. 

Stjärnjourens styrelse består typiskt sett av fem till sju personer. Bland dem finns en ordförande, en kassör, samt ytterligare roller som exempelvis personal- eller medlemsansvarig, och sekreterare.
Välkommen med din anmälan så snart som möjligt!

Minsta åtagande

Ca 5–8 timmar per månad.

När och var sker uppdraget

Arbetet sker främst på plats på kontoret i Sundbyberg, men även digitalt.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen