Internationella Bekantskaper — Stockholm

Läxhjälpare i centrala Vällingby – var med och gör skillnad på riktigt!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Den ideella föreningen Internationella Bekantskaper har återstartar sin läxhjälp i Vällingby och söker nu volontärer till denna filial. Du behöver inte vara ett mattesnille, språkgeni eller pedagog – alla kan bidra!  Om det är något man är osäker på hjälps vi åt.

Målgruppen är grundskoleelever. Vi hjälper eleverna med de läxor som de får i skolan. De har sina skolböcker med sig och det krävs inte mer än bra läsförståelse och lite allmänbildning för att hjälpa de allra flesta.  
Vi strävar efter att inte ha fler än tre barn per läxhjälpare. Detta hjälper till att skapa lugn och ro. 

Läxhjälpen startade 2011 med att några föräldrar som gick på Svenska för invandrare, SFI, i Tensta frågade om vi kunde hjälpa deras barn med skolarbetet. Föräldrarnas begränsade kunskaper i svenska och ibland också i andra ämnen gjorde det svårt för dem att stötta sina barn så mycket som de önskade. Sedan dess har verksamheten vuxit stadigt och uppnått goda resultat. Flera av barnens lärare har noterat tydliga framsteg i elevernas studieresultat efter att barnen börjat på läxhjälpen. Behoven är stora och vi jobbar ständigt för att nå fler barn och ungdomar. För att lyckas med detta behövs fler läxhjälpare! 

 

Minsta åtagande

Varje tillfälle är knappt 2 timmar långt, inkl en kortare paus för bensträckare och en nypa frisk luft. Du kan delta en gång i veckan eller mer sällan, det bestämmer du själv och alla insatser är värdefulla och mycket uppskattade.

När och var sker uppdraget

Vi ses i lokalen "Lobbyn" i Folkets hus i centrala Vällingby på tisdagskvällar kl. 18-20. För närvarande sker läxhjälpen endast på tisdagar men förhoppningsvis kommer vi inom kort att kunna utvidga till åtminstone två kvällar i veckan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen