Röda Korsets Ungdomsförbund, Riks — Stockholm

Verksamhetsrevisor till Röda Korsets Ungdomsförbund

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vill du vara med och utveckla Röda Korsets Ungdomsförbund som verksamhetsrevisor?
Röda Korsets ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt, där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga. 
Vi finns i barns och ungas vardag när de behöver oss som mest. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att de kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation och utgår från barnkonventionen.
Din roll som verksamhetsrevisor är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsens arbete. Du ska bland annat läsa protokoll från styrelsemötena och granska de diskussioner som förts och de beslut som har fattats. En av dina främsta uppgifter är att se till att styrelsen genomför de beslut som årsmötet och medlemmarna har fattat. Över året har du kontinuerlig kontakt med organisationens övriga förtroendevalda. Kanske är du med som adjungerad under ett eller flera styrelsemöten. Under Riksårsmötet, som vanligtvis infaller under juni månad, lämnar du som revisor ett besked till medlemmarna om hur styrelsen har skött sig under året.
Vi söker dig som:
 • är under 31 år
 • delar Röda Korsets Ungdomsförbunds värderingar 
Som person ser vi att du exempelvis:
 • Strukturerad och noggrann
 • är självgående
 • är bra på att samarbeta och hjälpa kollegor
 • gillar organisationsutveckling
Det är meriterande om du exempelvis har:
 • erfarenhet av styrelsearbete och/eller arbete som verksamhetsrevisor
 • erfarenhet från Röda Korsets Ungdomsförbund eller Svenska Röda Korset
 • erfarenhet från arbete i någon annan idéburen/ideell organisation
 • utbildning som kan komma till nytta i uppdraget
 • arbetslivserfarenhet som kan komma till nytta i uppdraget
Du ska inte behöva känna att du måste uppfylla allt. Det viktigaste är att du är ansvarstagande, har engagemang och tid för uppdraget. Vi söker personer med olika bakgrund som kompletterar varandra –så tveka inte att söka!
Om uppdraget:
Uppdraget är nationellt. Resor kan förekomma i uppdraget. Mandatperioden sträcker sig över 2 år, dvs. från 1 januari 2024 till 31 december 2025. Vi ser det som en tillgång att ha nationell spridning bland våra förtroendevalda. Uppdraget är inte arvoderat men utlägg ersätts, det ska inte kosta att vara förtroendevald. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se. 
Ansökan:
Skicka din intresseanmälan med ett personligt brev och CV, senast den 1 mars 2023. Intervjuer sker under mars. Datum och plats för riksårsmötet är den 2-4 juni 2023 i Karlstad, närvaro förväntas. I slutändan är det medlemmarnas ombud som väljer alla förtroendeuppdrag.

Minsta åtagande

Mandatperioden sträcker sig över 2 år, dvs. från 1 augusti 2023 till 31 juli 2025, men undantagsvis kan det röra sig om 1 år.

När och var sker uppdraget

Uppdraget är nationellt. Fysiska styrelsemöten hålls cirka sju gånger per år, företrädesvis i Stockholm. Mellan dem förekommer digitala möten regelbundet. Resor förekommer i uppdraget

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen